Frågor & Svar

Entrépris: Söndag & Måndag 80:-
Övriga dagar 120:-
Barn under 12 år har alltid fri entré.
Ni kan betala med kort och Swish.

Rullstolsbundna med ledsagare har fri entré pga begränsad tillgänglighet.

Man kan förköpa entrébiljetter till Julmässan här, och slipper då stå i kö vid entrén.

Det går också bra att köpa biljetter på plats, det finns ingen begränsning i antalet besökare. Betalning i biljettkassan sker med kort.

Julmässan samlar ett unikt utbud av hantverkare och matproducenter, sådant du inte hittar i en vanlig affär. Mässan innehåller dessutom julstämning och kringarrangemang, vilket också ingår i entrébiljetten.

Parkering är gratis. Det finns en bilparkeringen i anslutning till mässan.
Följ hänvisningspilar från stora vägen. Parkeringsvakterna visar er till rätta.

Nej, det finns inga ställplatser på mässområdet och det är inte tillåtet att övernatta på parkeringen av säkerhetsskäl. Vi hänvisar till ställplatser i Växjö eller Alvesta, ca. 20 minuter bort.

Ja, de flesta utställare har idag möjlighet att ta betalt med kort eller Swish.

På Huseby finns många olika matalternativ. Längs bruksgatan kan du köpa något gott att ta i handen, så som viltwok, korv eller den danska julklassikern aebleskiver. I Stallet finns vår julbuffé och vårt café med julgröt och julskinemackor. I Mejeriet serveras matiga mackor, värmande soppor och god fika.

Förboka gärna din plats till julbuffén för att säkert få plats.

Vegetarisk mat finns på flera olika ställen. Har man allergier eller andra matpreferenser kan man planera sitt besök genom att kontakta respektive matförsäljare eller restaurang.  Se under utställare.

Förhandsboka er gruppresa genom att kontakta oss via e-post: jul@husebybruk.se 
Pris entré för företag och grupper:
80:- söndag och måndag
120:- övriga dagar.

Under julmässan hålls Slottet öppet och besökare kan på egen hand gå runt i Fröken Florence vackra hem, julpyntat och med bevarad inredning från sent 1800-tal. På plats finns kunniga guider som gärna berättar mer om Fröken och Husebys fascinerande historia. Priset för inträde är 50:-/person.
Större grupper kan förboka inträde till Slottet via jul@husebybruk.se

Du får gärna ta med hunden in på området så länge den är kopplad och du plockar upp efter den. Hundar får följa med in i utställarlokalerna, men tänk på att det ibland kan vara väldigt trångt och därför olämpligt.

Hundar får inte följa med in i restaurangerna eller på Slottet.

Hela Huseby Bruk är ett byggnadsminne och tillgängligheten är varierande i de olika lokalerna. Oftast behövs hjälp då det är trappsteg och trösklar in i de flesta av lokalerna. Det kan även bli ganska lerigt på vägarna mellan lokalerna om det regnar under mässan.

Kvarnen
Den första byggnaden på området med matutställare är ej tillgänglig. Upp till entrén finns en stentrappa med fyra steg.

Gamla Smedjan
Gamla Smedjan med Huseby Slottsbutik är tillgänglig för rullstolar och barnvagnar. Här finns även en handikapptoalett.

Mekaniska Verkstaden
Här finns en Smedja på bottenvåningen men tyvärr ingen hiss upp till andra våningen där ett 10-tal hantverkare ställer ut.

Masugnen
Lokalen med hantverkare har en ingång på ena långsidan av lokalen där barnvagnar och rullstolar tar sig in. Knacka på dörren så öppnar och håller vi upp den till er. Masugnen har även en mindre övervåning där det inte går att ta sig upp med rullstol eller barnvagn.

Slottet
Nedervåningen har en stentrappa med ett par steg in till polkagristillverkningen. Följ skyltning för att hitta entrén till slottets nedervåning.

På de övre planen på Slottet är det inte tillåtet att ta med rullatorer, rullstolar eller barnvagnar pga. brandskyddsregler.

Stallet
Stallet är tillgängligt för rullstolar och barnvagnar. På nedervåningen serveras julbuffé och där finns även en handikapptoalett. Till andra våningen finns en hiss och där finns Stallets julcafé.

Sågmästarbostaden
En liten stentrappa leder upp till huset med ett mindre antal hantverkare. Med hjälp kan man ta sig in här med rullstol och barnvagn.

Snickeriet
Snickeriet har en entré med några trappsteg upp till dörren.

Hyvleriet
Lokalen med flest antal matutställare är tillgänglig med rullstol och barnvagn. 

Sågen och Elmuseet
Sågen och elmuseet är inte tillgänliga för rullstolar och barnvagnar.

Mejeriet
Här finns Huseby Julcafé. Mejeriet är tillgängligt för rullstolar och barnvagnar. Här finns en handikapptoalett.

WC
Det finns 4 st handikapptoaletter på området, du hittar dem i Gamla Smedjan, Stallet, Magasinet och Mejeriet.