Julbuffé i Stallet

I Stallet serveras det bästa från det klassiska småländska julbordet, precis som på Frökens tid. Här hittar du sillar och stekt strömming, laxar och syltor, korvar och rökt kött, omeletter, prinskorvar och köttbullar. Naturligtvis bjuds det på dopp i grytan, gammaldags leverpudding och långkål på grönkål från brukets egen köksträdgård. Avsluta med ris à la Malta och frasiga struvor. All den goda maten är hemlagad med småländska råvaror.

440 – 480 kr inkl entré till mässan (beror på dag)
Barn under 12 år 210 kr för julbuffé, fri entré till mässan
Barn under 5 år kostnadsfritt.
3 sittningar 12, 14 och 16.

Vi tar även emot drop-in i mån av plats.

Bussgrupp boka här Privatperson boka här

Julcafé i Mejeriet

I det gamla Mejeriet vid kanten av Helige å ligger Elisabeths Trädgård Restaurang & Café med en spännande inredning inspirerad av konstnärsparet Karin och Carl Larsson. Här serveras det värmande soppor och matiga mackor.

Fortfarande hungrig?

Korv, köttbullar, hamburgare, viltkebab och grillrätter. Viltwok och Lax- och skaldjursrullar. Kaffe och smarriga sötsaker som danska aebleskiver med sylt, stora pepparkakor och donuts m.m. Varm slottsglögg finns på flera platser. Hos Fogarolli i Masugnen, Hyvleriet och på Bruksgatan serveras varm choklad, Italienskt espressokaffe med Cantucciniskorpor som tilltugg, lagat av professionella baristor.

Grötcafé på loftet

GRÖT OCH SKINKMACKA

I Stallets övervåning serveras gröt och skinkmacka. Här kan du inte förboka biljetter utan du är välkommen under hela öppettiderna.

125kr/person inkl dryck