Du tillbringar lätt en hel dag på Huseby Bruk Julmässa.

Huseby Bruk Julmässa, 9-17 november 2024, är med sina utställare, hantverkare och mathantverkare, en av Sveriges och Nordens största julmarknader för genuint hantverk och småskaligt tillverkad mat. Förutom utställarna, som du hittar i sju olika lokaler, finns den Gamla Smedjan med butik och information. Brukshandeln som ser ut som en lanthandel gjorde förr. Biskopshuset med sin keramik och Kronobergsslöjdarna i Grevebyggnaden. När skymningen faller lyser hundratals granar och tusentals marschaller upp område och bidrar till att skapa en magisk stämning.

Öppettider & Priser

2024 års julmässa pågår den 9-17 november

Entrépris: Söndag & Måndag 80:-
Övriga dagar 120:-
Barn under 12 år har alltid fri entré.
Ni kan betala med kort och Swish.

Rullstolsbundna med ledsagare har fri entré pga begränsad tillgänglighet.

Genuint hantverk

Njut av all den kreativitet och kunskap som finns samlad här under julmässan. Smide, keramik, korgmakeri, ljusstöpare, hemvävda dukar, glaskonst, karvsnitt och svep, träslöjd i alla tekniker, allt finns. Handtillverkade julbockar, halmarbeten, handstöpta ljus, eneslöjd som doftar och tomtar i alla former.

Butiker på området

Förutom utställarna som du hittar i  sju olika lokaler finns den Gamla Smedjan med butik och information, Biskopshuset med sin keramik och Kronobergsslöjdarna i Grevebyggnaden. Brukshandeln som ser ut som en äkta gammal lanthandel. Här hittar du vår egna honung, glögg och karameller.

All mat för ditt julbord!

Landets största ansamling av gårdsföretag låter det vattnas i munnen. Ladda för julbordet med bland annat brännvinsost, knäcke, gammaldags rökt storkyckling, lingonbröd, korvar, marsipan, vilt, heminlagd sill, struts och kanske en flaska av brukets egen glögg.